Stop misbruik!

 

protector-stop-misbruik

Webfiltering

Snel afgeleid en nieuwsgierig?

Bij veel bedrijven zijn de medewerkers vaak de aders van het bedrijf. Het gros is elke dag in de weer om alle werkzaamheden goed uit te voeren. Een bedrijf is vaak 24 uur online en maakt het personeel gebruik van alle (online) mogelijkheden. Soms kan dit leiden tot internet misbruik en daar kunt u als bedrijf u zeker tegen beschermen

Elke mens is een zeker zin nieuwsgierig naar nieuws en leuke weetjes. Sommige mensen zijn snel afgeleid en kunnen binnenkomende bliepjes en geluiden van Social Media en het internet niet weerstaan. Normaal internetgebruik kan mensen zeker stimuleren in hun creativiteit. Snel even wat nieuws lezen, een paar privé e-mails bekijken, even zien welke film er vanavond draait, een veilingsite voor een last minute vakantie in de gaten houden etc. Allemaal zaken die relatief korte tijd vergen, maar bij elkaar op een dag soms wel meer dan 2 of 3 uur kunnen worden. Uit bepaalde onderzoeken en rechtszaken blijkt ook dat medewerkers soms stevig schuldig zijn aan internetmisbruik onder ‘werktijd’.
Webfiltering is daarom niet alleen om diegene die website te ontnemen die snel in de verleiding komt maar is ook een extra laag van beveiliging aangezien webfiltering een soort galvanische scheiding is tussen het internet en uw gebruikers.

Lees op onze pagina Webfiltering module waarom Webfiltering een  must is voor elke onderneming.

Web Filtering en Content Filtering, een must voor elke onderneming 

protector webfilter

Anti P2P

protector P2P

Ken uw rechten en plichten!

Vrij recent zijn een aantal wetten aangepast. Eerst was het alleen illegaal om copyright materiaal te plaatsen op het internet. Nu is ook het downloaden van copyright materiaal illegaal. en indien misbruik wordt ontdekt, behoort een boete of vervolging tot de mogelijkheden. Met Copyright materiaal worden illegale software, films en muziek bedoeld die beschermd zijn en waar dus copyright op rust van de originele eigenaar. Vaak lopen bedrijven en artiesten omzet mis bij het illegaal downloaden van muziek en films. In samenwerking met instanties zoals Buma Stemra en Stichting Brein, worden misbruikers opgespoord en via het openbaar ministerie aangeklaagd.

P2P gebruik is een groot risico voor uw onderneming

Wat veel mensen niet weten is dat de basis van Peer to Peer (P2P) het delen van illegale software, films en muziek is. Wat iemand download is voor de ander een extra bron aan informatie. Dit maakt diegene een aanbieder, omdat dit materiaal ook doorgegeven of doorverkocht kan worden. Met de Anti P2P module kan deze vorm van misbruik worden gestopt. Lees hier meer over op de pagina Content Filtering.

Meer informatie over deze module? 

Bandbreedte

Maximaal communiceren

Elke onderneming communiceert met andere ondernemers. Vaak gebeurt dit via email, chatten, (VoIP) telefoon of soms met behulp van een video conference. De capaciteit van de internetaansluiting wordt meestal afgesteld op de noodzakelijk benodigde bandbreedte. Door de jaren heen is de behoefte naar meer bandbreedte toegenomen. Daarbij is ook de dalende prijs van de steeds snellere verbindingen van invloed op de vraag naar meer bandbreedte. Maar is die enorme bandbreedte wel nodig? Is het echt noodzakelijk om telkens de verbinding te vernieuwen voor een snellere en duurdere versie?

Bandbreedte management

Met bandbreedte management wordt de beschikbare bandbreedte efficiënter in gebruik genomen, waarbij dure upgrades uitgesloten worden. Ook het optimaliseren van het internetverkeer behoort tot de mogelijkheden van deze module. Soms is het een must om bijvoorbeeld VoIP telefoon verkeer een hoge prioriteit te gegeven, om te voorkomen dat gesprekken haperen. Hierover is meer na te lezen bij de Traffic Shaper.

Te veel onnodig geld uitgeven aan een te dure internetaansluiting, is geld verspilling.

Protector bandbreedte Datacenter