Traffic Shaper

Bandbreedte management een pré?

Met de juiste bandbreedte management valt er geld te besparen

Bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een bepaalde verbinding wordt vervoerd. Hoe hoger de bandbreedte van een verbinding, hoe sneller u de data kunt ontvangen of versturen.

Met Bandbreedte Management heeft u beter zicht op het netwerkverkeer. Hiermee kan een bedrijf de communicatie de juiste prioriteit geven. Met Bandbreedte Management heeft men grip op de performance van uw netwerken en kan er slim worden omgegaan met de schaarse en kostbare bandbreedte op het netwerk.

Internetverbindingen die worden gebruikt bij bijvoorbeeld streaming audio en video, kunnen een negatieve impact hebben bij de prestaties van een online database of voor al uw VoIP gesprekken. Om te voorkomen dat die data de internetverbinding laat dichtslibben en dat uw telefoongesprekken niet meer te volgen zijn, worden er regels gemaakt die controle houden over de beschikbare bandbreedte.

Bandbreedte Management wordt ook wel Quality of Service genoemd of kort weg QoS. Quality of Service (QoS) is een mechanisme om dataverkeer op een netwerk te prioriteren. Door QoS te configureren, maakt u onderscheid tussen real-time dataverkeer, zoals VoIP, welke gegarandeerd en met minimale vertraging verstuurd kan worden, en dataverkeer welke minder tijd-kritisch is, zoals de mail.

Beheer uw bandbreedte en bespaar

Luchtkasteel

Laat uw matige bandbreedte uw Cloud ervaring niet ruïneren.

Wanneer uw werknemers en gebruikers de bedrijfsdata niet snel genoeg kunnen gebruiken, dan is uw online cloud omgeving niets meer dan een luchtkasteel. Wanneer er over de cloud gesproken wordt, is het gemakkelijk om te vergeten dat er risico’s zijn die verder gaan dan de IT beveiliging. De “verwende” gebruikers, die gewend zijn geraakt aan de snelheid en kwaliteit van uw LAN, zullen in opstand komen wanneer ze applicatievertraging en latency bemerken. Veel moderne applicaties zijn afhankelijk van andere programmatuur. Dit kan problemen opleveren wanneer er over lange afstand gecommuniceerd moet worden.

Stelt u zich eens voor wat er gebeurt als er data van het ene datacenter op een continent, naar het andere datacenter op een ander continent wordt verplaatst. Het risico op vertraging en ook uitval hierbij is een stuk groter dan bij een LAN setup. Wanneer storage en backup te lang onderweg zijn, kan er een time-out optreden. De problemen worden dan nog groter.

Ondanks deze vervelende gevolgen, betrekken veel bedrijven bandbreedte niet hun cloud strategie. De Protector Trafic shaper biedt de mogelijkheid om uw bandbreedte simpel en gemakkelijk te beheren.

Beheer uw bandbreedte en behoudt uw overzicht 

Naar de Cloud

‘Bandbreedte altijd meenemen in cloud beslissingen’

Bandbreedte staat bij bedrijven minder hoog op de agenda dan de overstap naar Werken in de Cloud. Steeds meer bedrijven maken gebruik van zakelijke applicaties op het internet met behulp van Cloud Diensten  Voorbeelden zijn het CRM-pakket, het boekhoudsysteem en VoIP telefonie. Daarmee is de juiste bandbreedte van de internetverbinding essentieel geworden. Bij te weinig bandbreedte zit u onnodig lang te wachten om bij voorbeeld uw boekhouding te downloaden. Dit gaat ten koste van de productiviteit. Bij te veel bandbreedte zou u een te dure internetverbinding hebben die zichzelf niet terugverdient.

Om meerdere redenen is het belangrijk om de juiste bandbreedte te hebben. Maar hoe weet u hoeveel bandbreedte u nodig heeft? Wie zal de meeste bandbreedte gebruiken en hebben andere gebruikers geen last van pieken binnen uw netwerk? Om dit te kunnen bepalen, kan met bandbreedte regels bekeken worden welke communicatiestromingen er binnen uw bedrijf zijn.

Combineer uw Cloud behoefte met de noodzakelijk bandbreedte