Web Filtering

De Basis

Voorkomen is beter dan genezen

De web filter module is één van de belangrijkste onderdelen van de SecPoint Unified Threat Management oplossing. Geheel onterecht wordt een web filter als een belemmering gezien. Veel werknemers denken dat de werkgever een web filter inzet als middel tegen internetmisbruik oftewel het tegengaan van ongewenst websitebezoek door werknemers.

Met de steeds slimmer wordende cyber aanvallen, wordt het web filter steeds meer ingezet als extra bescherming. Het web filter zorgt ook de volgende bedreigingen:

  • Frauduleuze linkjes naar een nep bank website
  • Downloadlinkjes naar een phishing website
  • Directe downloadlinkjes naar virussen en malware en ransomware

In combinatie met de traffic shaper module, is het mogelijk om het web filter een bepaalde hoeveelheid bandbreedte te geven, zodat er eventuele prioriteiten kunnen worden gegeven aan bepaalde netwerkapplicaties.

Voorkomen dat er iets mis gaat is beter dan achteraf problemen oplossen

De onderdelen van het Web Filter

Protector Protector Webfilter schema

 

De Webfilter module bestaat uit drie onderdelen met elk zijn eigen functionaliteit:

  • Web Proxy
  • Content Filtering
  • Anti Virus Filtering

De Web Proxy zorgt voor een “galvanische” scheiding tussen de gebruikers en het internet. Daarnaast biedt deze Web Proxy performance verbetering door middel van caching. De caching zorgt er voor dat de informatie niet elke keer opnieuw gedownload hoeft te worden, indien deze niet veranderd is.

De Content Filtering is het daadwerkelijk filter, die op basis van een aantal zaken een website blokkeert of juist beschikbaar houdt voor de gebruikers. De configuratie is eenvoudig in te stellen door het aanvinken van de gewenste categorieën die niet gewenst zijn. Daarbij kunnen websites toegevoegd worden die mogelijk onterecht geblokkeerd zouden kunnen worden.

De Anti Virus Filtering is een toevoeging om ook de bestanden die gebruikers downloaden van het web te analyseren te blokkeren. Dit is belangrijk om te kunnen traceren of deze mogelijk besmet zijn met een virus of malware. Hierdoor wordt de kans nog kleiner dat er virussen van het internet in uw netwerk kunnen komen.

Niet standaard maar persoonlijk

Elke bedrijf is uniek, het web filter pas zich aan uw organisatie

Standaard oplossingen dwingen u ook standaard te denken. De Web filter module van SecPoint is altijd aan uw wensen aan te passen. Zo maken wij van standaardoplossingen maatwerk.

Een bedrijf is uniek door zijn medewerkers die wellicht voor bepaald internetmisbruik en cyberaanvallen moet worden beschermd. Veel ondernemers vergeten dat niet elke medewerker een computerfreak is en niet iedereen weet hoe alles werkt. SecPoint raadt u aan om altijd persoonlijke web filters te kunnen toepassen.

Statisch is niet flexibel

Het Internetbedrijfsbeleid in uw web filter kan breed worden ingezet, met eventuele restricties  per functie/persoon of groep(en) binnen uw bedrijf. Ook kan het bedrijf kiezen voor een beleid dat voor de hele organisatie geldt.

Het is mogelijk om bepaalde websites te blokkeren voor één of meerdere gebruikers. Deze restricties kunnen samen met een Microsoft Active Directory voor elk bedrijf worden ingezet. Met groepen is het zelfs mogelijk om op bepaalde tijden wel of geen toegang tot een bepaalde website te verstrekken.