Last van E-mail spoofing? - Blokkeer e-mail spoofing met SecPoint

E-mail spoofing voorkomen? - Blokkeer e-mail spoofing met onze anti spam filter

SecPoint is marktleider en heeft de beste software in Europa in de ontwikkeling van Spamfilters. We beschermen al veel bedrijven en professionele gebruikers tegen Spam en e-mail spoofing dreigingen op hun computers en servers. De Anti Spam module is één van eerste belangrijkste onderdelen van de SecPoint Unified Threat Management  oplossing. Een groot deel van de bedreigingen komen tegenwoordig via e-mail binnen. Daarom bestaat de Anti Spam module uit verschillende delen:

  • Anti spam: Analyseert/Scant alle email-berichten en blokkeert alle ongewenste reclame (e-mail spoofing).
  • Anti virus: Analyseert/Scant alle email-berichten en blokkeert virussen (geïnfecteerde bijlages).
  • Email Attack Protection: Analyseert/Scant alle email-berichten en blokkeert frauduleuze email-berichten (phishing).
  • Bi-directertioneel Ade Anti Spam Module analyseert/Scant alle inkomende maar ook alle uitgaande mails.

Wanneer een gebruiker een ongewenste spam mail ontvangt die niet door een anti spam oplossing wordt gedetecteerd, kan de gebruiker de spam doormiddel van de SecPoint anti spam filter blokkeren met 1 muisklik. De spam is dan in een paar seconden geblokkeerd. Onze anti spam filter zorgt dat er automatisch en efficiënt spam en phishing-fraude geblokkeerd wordt. Wanneer een nieuwe mail binnenkomt, zal deze automatisch gecontroleerd worden en als het spam bevat, zal dit automatische verwijderd worden.

E-mail spoofing

E-mailspoofing is de algemene term om e-mails met dreigingen te beschrijven die lijken alsof ze van ergens anders afkomstig zijn. Het doel van e-mailspoofing is om de ontvanger  in staat te stellen op de e-mail te reageren en de bron te vertrouwen omdat deze er legitiem uitziet.

Sommige van deze e-mails kunnen door uw mailboxhost als e-mail spoofing worden gemarkeerd. Anderen merkt u op als phishing door de manier waarop ze u om geld vragen. Er zijn echter meer gevaarlijke en geavanceerde fraude op de markt die erop gericht zijn om uw persoonlijke gegevens te bemachtigen.

Een populaire e-commerce website waarop u bent geabonneerd, kan u vragen uw inloggegevens in te voeren via een link naar hun website. Dit kan echter afkomstig zijn van hackers die dezelfde koptekst en opmaak hebben die een e-mail staan van de echte website. De oplichters doen zich dan voor als een betrouwbare webshop. Ze maken vervolgens een link naar bestemmingspagina die ze na hebben gemaakt om alles er zo echt mogelijk uit te laten zien.

Ook neemt phishing toe in het bedrijfsleven, omdat steeds meer bedrijven het doelwit zijn van cybercriminelen. Criminelen proberen toegang te krijgen tot bedrijfssystemen en financiën. De criminelen achter deze aanvallen kunnen uw inloggegevens, uw geld, controle over uw systeem en identiteit stelen. Sommige phishing mails zijn niet eens ontworpen om uw kredietgegevens te achterhalen, in plaats daarvan kunnen  ze schadelijke software installeren op al uw systeem.

Daarom is het belangrijk om al uw systeem veilig te houden, of dat nu is door Office 365 te beveiligen of door meerdere e-mailbeveiligingsfuncties te gebruiken.
Het goede nieuws is dat er tal van manieren zijn waarop u geen slachtoffer wordt van e-mailspoofing. Hieronder geven wij diverse tips hoe u e-mailspoofing kunt voorkomen:

E-mail spoofing training

Een goed Anti Spam Filter is een must

Je eerste stap tegen dit soort e-mails is het aanpassen van je spaminstellingen in uw mailprogramma. De meeste e-mailproviders hebben een ingebouwd spamfilter.

Hiermee kunt u de meeste bedreigingen in uw inbox verwijderen. Het helpt ook dat u zich kunt focussen op betrouwbare e-mails die niet afkomstig zijn van criminelen.

Voeg een Sender Policy Framework (SPF record) toe

Met een SPF-record weten de servers van uw e-mailontvangers dat de e-mail die uw server naar hen verzendt geen e-mail spoofing is. De server van uw ontvanger controleert of het bericht dat afkomstig is van uw server dat overeenkomt met uw domein. Dit doe je als je je domein gebruikt om e-mails te verzenden.

Zorg ervoor dat u DKIM gebruikt

DKIM staat voor: DomainKeys Identified Mail en is een standaard methode voor het versleutelen van een handtekening in de koptekst van een bericht. DKIM is een e-mail authenticatie techniek die de ontvanger toestaat om te verifiëren of de e-mail echt verstuurd (en dus geautoriseerd) is door de eigenaar van het (DKIM) domein. En of deze in oorspronkelijke staat aankomt.

Controleer de informatie van de afzender zorgvuldig

Als de e-mail beweert een officiële bron te zijn, maar het is een gratis e-mailadres bijvoorbeeld een Gmail account, dan is het waarschijnlijk niet officieel. U kunt het IP-adres van een afzender via de kopteksten ophalen en een omgekeerde IP-zoekopdracht uitvoeren om te verifiëren wie het naar u heeft gestuurd.

Deel geen persoonlijk informatie

Zorg ervoor dat u geen persoonlijke informatie via e-mail verstuurt, of het nu gaat om financiële transacties of privégegevens. Geef bovendien uw e-mailadres niet aan personen of organisaties die u niet kent.

Klik niet op verdachte links

Klik niet op links die u niet kent of die verdacht lijken. Zorg ervoor dat u geen bijlagen downloadt van deze onbekende bronnen. Wanneer u besluit om toch een bijlagen te downloaden, zorg er dan voor dat u deze eerst op virussen scant.

Wilt u meer informatie of tips om uw organisatie optimaal te beveiligen tegen E-mail fraude? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen dat uw organisatie online fraude oplost en voorkomt met onze krachtige producten: Protector, Penetrator, Portable Penetrator en de Cloud penetrator.

2020 © Copyright - SecPoint Nederland by CoDesigns

Bel ons        0344 653 690

Neem contact op
close slider

Pentest software

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op