Is security verkopen lastig?

Is security verkopen lastig?

Tegenwoordig is het noodzakelijk dat een IT leverancier in staat is om zijn klant duidelijk te maken dat security belangrijk is. Het hoeft niet eens om financiële of reputatie schade te gaan, het is simpelweg nodig voor de AVG/GDPR wetgeving.

Succesvolle IT leveranciers weten duidelijk te maken, dat door de toegenomen dreiging en complexiteit aanvullende maatregelen en aanvullende security tools benodigd zijn om de beveiliging op orde te brengen én te houden. Hierbij gaat het niet alleen om de beveiliging van de techniek, zoals websites, netwerken, clouddiensten, etc., maar ook om de verbetering van het bewustzijn van de medewerkers van uw klant en de organisatorische maatregelen die genomen moeten worden om de totale informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Goede IT leveranciers weten duidelijk te maken dat door toenemende dreigingen aanvullende maatregelen en security tools nodig zijn om alles op orde te brengen en houden. Hierbij gaat het niet specifiek om de beveiliging van techniek zoals netwerken, clouddiensten, websites etc., maar ook om de verbetering van het bewustzijn van de medewerkers van uw klanten.

De AVG/GDPR wetgeving stelt u verplicht u dat u uw klanten kunt aantonen dat er technische en organisatorische maatregelen zijn getroffen. Als IT leverancier kunt u uw klanten helpen met deze problemen, waarbij nieuwe commerciële kansen voor u naar boven komen.

Als je als IT leverancier niet weet hoe je security moet verkopen zal je op lange termijn klanten kwijtraken en daardoor omzet gaan verliezen. Klanten worden steeds bewuster en ze zullen ook steeds vaker vragen of u kunt laten zien dat de security van de website of netwerk van een klant op orde is. Als je dit niet kunt als IT leverancier, dan kan je verwachten dat je wat pittigere gesprekken met je klanten zult hebben over security.

Wij verwachten dat in de toekomst de verantwoordelijkheid van partijen binnen keten zal stijgen. We merken al dat grotere organisaties steeds vaker bij hun leveranciers aangeven dat ze zaken willen doen, maar dat ze ook eisen willen stellen voor de informatiebeveiliging. Als er bij een kleinere partij een beveiligingsrisico opkomt, geldt dit niet alleen voor deze kleinere leverancier, maar ook voor de afnemers.

SecPoint helpt kleine maar ook grote organisaties met inzicht in informatiebeveiliging. Dit is een continue proces, daarom werken wij met abonnementen; er komt geen einde aan security.

Start nu en wordt partner van Secpoint.

2020 © Copyright - SecPoint Nederland by CoDesigns

Bel ons        0344 653 690

Neem contact op
close slider

Pentest software

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op