Beveiliging websites nog steeds niet overal op orde

Gedeelte Nederlandse sites nog steeds niet veilig

Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 14% van de populairste Nederlandse sites nog steeds geen https-verbinding gebruikt. Bij de wat minder bezochte websites is dit aantal zelfs 34%. Hoe kan dat nu nog gebeuren?
Vanaf 18 juli is het voor websites verplicht om een beveiligde verbinding te hebben om in Google Chrome als ‘veilig’ te worden gemeld. Veel websites zijn al bestempeld als veilig, maar 14$ van de meest bezochte Nederlandse sites hebben nog steeds geen beveiligde verbinding. Het verschil kun je zien aan het begin van de adresbalk: staat er ‘https’ dan is het een veilige verbinding, staat er ‘http’ dan is het een onbeveiligde verbinding.

Het groene slotje (SSL Certificaat)

Op Google Chrome worden alle websites die geen ‘https’ aan het begin van hun webadres hebben als onveilig gemerkt. Dit wordt duidelijk door de ‘i’ naast het adres van de website, als je je cursor over deze ‘i’ sleept zal je de melding ‘je verbinding met deze site is niet beveiligd’ zien. Het kan een serieuze impact hebben op je reputatie en ranking als https ontbreekt. Als je een webshop bezit zijn de gevolgen nog heftiger, als klanten bijvoorbeeld zien dat de website geen beveiligde verbinding heeft zullen zij minder snel geneigd zijn persoonlijke gegevens in te vullen.

Groen slotje geen garantie voor veiligheid

Het gebruik van een groen slotje is geen garantie voor een beveiligde verbinding. Dit slotje zou in feite je de garantie geven dat de verbinding veilig is. Dit is echter niet zo, een SSL-certificaat , dat nodig is om dit groene slotje te creëren kan je tegenwoordig gemakkelijk en gratis krijgen. Dit wordt steeds vaker door cybercriminelen gebruikt om nepwebsites met een groen slotje te maken, hierbij kan je denken aan een phishing-website.
Het is steeds belangrijker voor een bedrijf om online goed beveiligd te zijn, bedrijven krijgen een steeds grotere digitale aanwezigheid dus de beveiliging moet ook opgeschroefd worden.

2020 © Copyright - SecPoint Nederland by CoDesigns

Bel ons        0344 653 690

Neem contact op
close slider

Pentest software

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op