Next Generation Firewall

protector-next-generation-firewall

 

Waarom een Next Generation Firewall?

Weet u wat er zich allemaal afspeelt in uw netwerk? De maatschappij en de mentaliteit van uw personeel is ingrijpend aan het veranderen. Social Media en Bring your Own device (BYOD) zoals tablets, smartphones en laptops bieden veel mogelijkheden maar brengen ook nieuwe bedreigingen met zich mee.

Veel bedrijven vragen zich af, hoe ze de integratie hiervan op een veilige en verantwoorde manier kunnen realiseren zonder dat bedrijfsgevoelige informatie het bedrijfsnetwerk verlaat. Met de maximale controle over uw netwerk met behulp van een Next Generation Firewall maakt men een begin naar een veiliger netwerk. De Next Generation Firewall verzorgt een complete laag van bescherming zonder concessie te moeten doen op bijvoorbeeld de bandbreedte. De gekozen hardware is gekozen om meerdere jaren gebruik te maken van de power van de unit. Voor maximale flexibiliteit kan men het beste de virtuele editie nemen.

Voor meer informatie over alle SecPoint oplossingen kijk de producten; De Protector, de Unified Threat Management appliance of de Penetrator, De Vulnerability Management oplossing van SecPoint

[metaslider id=11378]

Wat is Next Generation Firewall?

[metaslider id=11381]

Een Next Generation Firewall analyseert alle applicaties die gebruik maken van uw netwerk en de eigenschappen die daarbij horen.
Met de Next Generation Firewall kan men heel specifiek bepalen wat wel en niet is toegestaan. Er kan oa gefilterd worden op mailverkeer, websiteverkeer en/of alle applicatie die te gebruiken via het internet zoals bijvoorbeeld bestandsdelen (dropbkox). Bij email filtering kan er gefilterd worden op emails met bijlages met een bepaalde bestandstype,bijlages van een bepaalde bestandsgrootte of zelfs op keyword niveau.  Een Next Generation Firewall combineert inzicht met duidelijk rapportage voor maximale veiligheid.

 

Lagere kosten

Uit veel praktijkvoorbeelden blijkt dat veel gebruikers het bedrijfsnetwerk gebruiken voor andere doeleinden dan uw primaire bedrijfsprocessen.
Een Next Generation Firewall filtert en blokkeer, al het ongewenste verkeer. Er wordt gedetailieerd gekeken naar de communicatie vanuit het netwerk van en naar het Internet.
Dataverkeer voor de primaire bedrijfsprocessen is eenvoudig te herkennen. Internet misbruik wordt in kaart gebracht en kan worden geblokeerd in de toekosmt
Hierdoor kan de datacapaciteit weer gebruikt worden waar die eigenlijk voor is bedoeld was en bespaart men op de kosten voor het upgraden van de bandbreedte en noodzakelijk hardware upgrades.

Thema Blok 1