Noodzaak Alert Center

protector-alert-center

Alert Center een must?

Bij proactief handelen zijn de schades het kleinst

Indien we een gevaar zien aankomen, kunnen we direct actie ondernemen zodat het gevaar kan worden vermeden of worden beperkt. Zoals in het dagelijks leven kunnen we niet 24 uur om ons heen kijken en alles voor zijn. We laten ons leiden door informatie die wordt aangereikt. Wordt er niets met de informatie gedaan dan is het doel van het aanreiken van die informatie kansloos.

Ook bij het gebruik van IT beveiligingsproducten die alle gevaren vast leggen in log bestanden is dat niet anders. De logbestanden bevatten stukjes informatie waarmee iets gedaan moet worden. Wereldwijd zien we dat bedrijven al bezig zijn om de beveiliging van hun informatie te versterken, maar dit gebeurt nog niet op een gestructureerde wijze. Hoe kunt u zich verdedigen tegen iets dat u niet eerder heeft gezien of ervaren?

De volgende stap bestaat eruit om de insteek te verschuiven van verdediging naar systematisch management.

Voelt u de controle uit uw handen lopen, heeft u twijfels of uw netwerk wel goed genoeg beveiligd is? Krijgt u soms het gevoel dat u over een koord loopt en dat alle zekerheid weg kan vallen? SecPoint oplossingen laten u met de beide benen op de grond staan en bieden een rotsvaste beveiligingslaag om uw netwerk heen.

U kunt in alle veiligheid de volgende stap maken.

protector-alert-center-risico

Systematisch Management

protector-alert-center-systemetisch-management

Systematisch Management zal zijn vruchten snel afwerpen.

Niets is minder waar als het gaat om de uitspraak: “Als we er snel bij zijn, kan de schade beperkt blijven”.  In de praktijk zien we dat diverse vormen van informatie niet het gewenste resultaat zal geven.

Bijvoorbeeld in het geval met uw auto. Vroeger en in sommige gevallen nog steeds, kunnen mensen met een peilstok de olie meten. De auto van tegenwoordig heeft diverse lampjes die verschillende alarmen aangeven, waaronder het oliepeil.  Ook bij de nieuwere auto’s wordt tegenwoordig een nodige onderhoudsbeurt tijdig aangegeven. Deze ontwikkeling is de basis van Systematisch Management. De oplossing van Systematisch Management is de module Alert Center.

Binnen het Alert Center worden er bij grote veranderingen of gebeurtenissen binnen de verschillenden modules alerts afgegeven. Elk Alert is naar wens aan te passen, zodat er gekozen kan worden voor de standaard alert. Maar er kan ook worden gekeken om het bereik van Systematisch Management binnen de Alert Center module te vergroten .

Op verschillende niveaus wordt er real time gekeken en worden er verschillende alarm e-mailberichten naar waarde verstuurt. Afhankelijk van de prioriteit kan er dan actie ondernomen worden.

De basis van een goed management is op het juiste moment de juiste informatie ontvangen.

Wake Up Call

Niets is vervelender om te zien dat je te laat bent.

 

  • Te laat komen vindt niemand leuk
  • Er na maanden pas achter komen dat iets weg is vindt niemand leuk
  • Gehackt zijn en dit van iemand anders te horen krijgen vindt niemand leuk

Voor elke bedrijf is het zaak snel in te grijpen zodra een probleem bekend is. Het is niet slim om niets te doen. Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven niets tot weinig doen. Elke risico kost geld hoe klein het risico ook is, geld kost het altijd.

Waarom doen veel bedrijven niets?

  • Als men niet weet dat het gebeurt, dan gebeurt het.
  • U doet niets met ICT beveiliging want “bij mij valt niets te halen”
  • Bestaande apparatuur moet voorzien worden van de beste beveiligingsmogelijkheden.

Bent u er ook klaar voor?

protector-alert-center-wake-up-call