Data Leak Prevention

protector-data-leak-prevention

Data Leak Prevention

Data Leak Prevention (DLP) onderdeel bedrijfsplan

Geen chef-kok wil ooit meemaken, dat zijn grootste concurrent zijn geheime recept heeft gestolen. Het recept dat jaren in familiebezit is, is op één op de andere dag geen geheim recept meer. Hackers hebben het recept gestolen.

Denk aan een uniek medicijn waar u jaren onderzoek naar heeft gedaan. Ineens verdwenen en in het bezit van uw concurrent. Elke ondernemer heeft data die zeer waardevol is. Zeker als de concurrent er veel geld voor over heeft, worden cybercriminelen steeds slimmer. Data verliezen is het ergste wat je als organisatie kan meemaken. Onderstaande vragen zullen direct beantwoord moeten worden.

  • Wie heeft de informatie laten lekken?
  • Was het moedwillig of per ongeluk?
  • Hoe kunnen we het voorkomen?

Ook al leggen we alles in de kluis, ooit gaat de kluisdeur weer open en dan ligt niet alles meer 100% achter slot en grendel.

Data verlies heeft altijd veel impact voor elke ondernemer/bedrijf.

protector-dlp-data-lost

Data lost

protector-data-leak-prevention

Uw data ligt in een kluis, is dat dan 100% veilig? 

Niets is minder waar als het gaat om de uitspraak: “Als we er snel bij zijn, kan de schade beperkt blijven”.  In de praktijk zien we dat diverse vormen van informatie niet het gewenste resultaat zal geven.

Bijvoorbeeld in het geval met uw auto. Vroeger en in sommige gevallen nog steeds, kunnen mensen met een peilstok de olie meten. De auto van tegenwoordig heeft diverse lampjes die verschillende alarmen aangeven, waaronder het oliepeil.  Ook bij de nieuwere auto’s wordt tegenwoordig een nodige onderhoudsbeurt tijdig aangegeven. Deze ontwikkeling is de basis van Systematisch Management. De SecPoint oplossing van Systematisch Management heet Alert Center.

Binnen het Alert Center worden er bij grote veranderingen of gebeurtenissen binnen de verschillenden modules alerts afgegeven. Elk Alert is naar wens aan te passen, zodat er gekozen kan worden voor de standaard alert. Maar er kan ook worden gekeken om het bereik van Systematisch Management binnen de Alert Center module te vergroten.

Op verschillende niveaus wordt er real time gekeken en worden er verschillende alarm e-mailberichten naar waarde  verstuurt.

Afhankelijk van de prioriteit kan er dan actie ondernomen worden.

Data verdwenen?

Uw data is sneller weg voordat u het door heeft.

Diverse ontwikkelingen binnen de IT kunnen er voor zorgen dat uw data uit uw bedrijf weg is voor dat u het weet. Er is niet altijd opzet in het spel, Soms is het gewoon de techniek die niet op de juiste manier gebruikt wordt of dat hier geen goed beveiligingsprotocol voor wordt gehandhaafd. Soms speelt onwetendheid een rol of ook wel een lage awareness. Waar moet je dan aan denken?

  • BYOD Bring your own device
  • Cloud Opslagdiensten
  • Portable Data op USB sticks gezet en naar huis meegenomen.

Bij BYOD zijn het de apps, samen met de gebruikers, die gevaren kunnen opleveren. Denk aan Dropbox, Google Drive of Azzure. Dropbox is een bedrijf uit de USA en na Snowden en PRISM informatie daarom niet de beste keuze, een alternatief is bijvoorbeeld Tresorit gevestigd in Zwitserland.

USB Sticks liggen in grote getallen bij menig bedrijf her op bureaus en om even snel data van de ene computer naar de andere computer (laptop) over te zetten. USB Sticks worden mee naar huis genomen of kunnen onderweg verloren raken.

Voorkom deze ellende! Begin vandaag nog met een goed beveiligingsprotocol.

§clouddiensten, dropbox,google-drive,Tresorit,OneDrive,mega,Stack Storage